Jaki sprzęt polecacie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Busku
    Rider
    • 2009
    • 655

No to kolejne pytanie :szeroki_usmiech Jeśli chodzi o mdf, przychodzą do niego głośniki 16,5 i trzeba coś zmieniać z oryginalnymi maskownicami? Nie wiem jak to wygląda po założeniu mdf'u... Kolejne pytanie, jeśli chodzi o wzmacniacz, chciałbym kupić ten ground zero który poleciłeś plus re audio, a czy na przód musze kupować drugi wzmacniacz? Wiem że pewnie byłoby lepiej ale sam wzmacniacz i głośnik do skrzyni wyniesie mnie tyle kasy ile zakładałem na całość :szeroki_usmiech No i jakie głośniki założyć na przód? Szkoda że nie moge posłuchać gdzieś podobnego zestawu bo by mi sie troche rozjaśniło :roll: ziutsane, po raz kolejny wielkie dzieki, chyba oszalejesz od moich pytań
    Pozdrawiam
    Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
    Mercedes W210 290 Turbodiesel
    Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• Arti_r1
      RS
      • 2008
      • 2626

zakładając dystanse mdf nie musisz nic przerabiać z maskownicą głośnika, ewentualnie w drzwiach za głośnikiem albo odcinasz kawałek blachy albo zginasz. Ja mam zamontowane na przodzie głośniki ground zero na mdf i tylko tą blachę za głośnikiem odciąłem :wink:
      Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
      Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• ziutsane
        RS
        • 2007
        • 2376

tak jak pisze Arti_r1, nie trzeba wiekszych ingerencji chyba, ze sa to glosniki typu r6a albo tec sq6, ktorych nie dalem rady upchnac i musze robic specialne panele mdf
        Busku, mozesz podpiac pod samo radio i wrzucic suba do tylu z wzmacniaczem ale nie wiem jak to sie bedzie sprawowalo
        Polecalem, Ci sprzety, ktore znam lub mialem... Moze ktos poleci Ci jakis inny zestaw... :diabelski_usmiech

P.S. Busku, tez kiedys zaczynalem i zadawalem wiele pytan teraz w miare mozliwosci i wiedzy, ktora nabylem czytajac i sluchajac staram sie dzielic najlepiej to pojezdzic po spotach i posluchac innych furek Na poczatek polecam autko Zbyszka "zpluta" z Helixami, ktore Ci polecalem
        Radio: C90r+XDP210EQ
        Kable:Opt,Skyline,50 mm
        Wzm:XES M1+FP 1.800
        Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Busku
          Rider
          • 2009
          • 655

Czytam, myśle, czytam, myśle i dochodze do wniosku że... Ten zestawik który poleciłeś, dobre głośniki na przód i wzmacniacz też będzie, bo szkoda wywalić sporo kasy i żeby grało byle jak... Poprostu powoli będę kompletować sprzęcik :wink: Tylko że nie moge znaleźć tego wzmacniacza kenwooda o którym pisałeś i głośników helixa... Mam nadzieje że jakoś będzie to grało :wink: Arti_r1, oczywiście punkt za pomoc poleciał :wink:
          Pozdrawiam
          Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
          Mercedes W210 290 Turbodiesel
          Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• ziutsane
            RS
            • 2007
            • 2376

Busku, bo chyba szybko sie sprzedal
            byl dostepny w danej chwili ale juz z tego co widze to go nie ma
            jak cos to mozna poszukac czegos innego w niewielkiej kasie co napedzi przodzik ...
            Np. w kwocie do 300 zl jakas mila 2 kanalowke mozna znalezc zastanowilbym sie nad kanwoodem PS 100, ktory wisi na alle za 140 zl o ile sprawny to warty tej kasy

Komentarz

• Arti_r1
              RS
              • 2008
              • 2626

jak to nie możesz znaleźć głośników helixa? Na alledrogo są :P albo poszukaj w Saturnie, ja kiedyś tam właśnie kupiłem helixy. A co do ziutsane to on dobrze prawi, wie co i jak :wink:

[ Dodano: Sob 06 Mar, 10 18:43 ]
              a co do mojego bardzo mini zestawu :P jaki mam zamontowany to też mam drzwi wygłuszone i różnica co do serii była kolosalna, aż sam nie przypuszczałem że to może być aż tak
              Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
              Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• NorMan2
                Drive
                • 2010
                • 63

Na allegro jest pełno Helixów tylko wybierać. Oczywiście instalacja w uprzednio wygłuszone drzwi

Komentarz

• tatakuby
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 137

a tu http://www.euroeden.pl/c,pl,13_44,2,...ong,helix.html masz jeszcze większy wybór Helixów nie tylko polecanych już wyżej Dark Blue

Komentarz

• jaro_trn
                    Classic
                    • 2010
                    • 35

podłączając sie do tematu mój zestaw wygląda następująco w aucie zamontowane jak narazie radio JVC KD-G521 głośniki seria przód oraz wzmacniacz helix dark blue db four skrzynia basowa z głośnikiem pioneer. W domu leży zestaw głośników dls b6a oraz tweetery morel mt-23 i zwrotnice do tego. Teraz pytanie co zostawić co wymienić? oczywiście drzwi będą wytłumione tylko jakie maty stp czy gms? radio raczej zmiana chce cos z usb kenwood lub clarion ew. alpine Fundusze przeznaczone na zestaw jak w temacie około 1tys

Komentarz

• ziutsane
                      RS
                      • 2007
                      • 2376

MT-23 i woofery bym zostawil jezeli masz dobrew zwrotki to zestaw powinien sie dobrze odezwac
                      Maty wg. uznania STP znam dobrze i sa warte polecenia, GMS macalem tylko chwile wiec sie nie wypowiadam
                      Przodzik koniecznie podlacz pod wzmacniacz. Ogolnie jak wiesz 1000 zl szalu nie robi i trzeba sie nakombinowac... Ja bym zmienil teraz radio, wygluszyl drzwi porzadnie i wkomponowalbym morele w slupki. Jak bedzie przyplyw gotowki zmienilbym to z tylu na cos bardziej z kultura zalezy zreszta czego oczekujesz od grania w samochodzie :diabelski_usmiech

Pozdr.
                      Bartek

Komentarz

• jaro_trn
                        Classic
                        • 2010
                        • 35

zwrotki oryginalne dls ewentualnie jakie zwrotnice polecasz ? czego oczekuje mysle zeby jakos to gralo lepiej niz teraz audiofilem nie jestem więc wymagań zbyt dużych też nie mam to jest dopiero poczatek przygody z CA. Teraz co do tyłu jaki wzmacniacz pod przód i pod skrzynie helix sie nadaje na cokolwiek? Kupić 2 piece czy jeden "większy"? dzięki za szybką odpowiedź

Komentarz

• ziutsane
                          RS
                          • 2007
                          • 2376

Nie wiem jak to wyjdzie z tymi zwrotkami DLS najlepiej samemu cos pokombinowac ... MT23 calkiem nisko daja sie ciac ... do tylu nic jedynie skrzynia ... lubisz duzo basu czy raczej jakosciowy basik ?
                          Co do wzmacniacza na przod to moj znajomy ma na przyklad Sony XES M1 na sprzedaz za jedyne 700 zl ...
                          mozesz tez poszukac 4 ch wzmacniacza ktory napedzi suba i przodzik.
                          Co do suba to znajomy ma na sprzedaz takie malenstwo :

mialem okazje posluchac i powiem Ci ze bardzo kulturalnie uzupelnial przodzik

ale w 1000 zl sie i tak nie zmiescisz :P

Komentarz

• jaro_trn
                            Classic
                            • 2010
                            • 35

helix jest 4ch ale podejrzewam że nie da rady z przodem i subem tak nastawiam się raczej na jeden wzmak. Co do tego czy dużo basu czy raczej jakość myślę że pół na pół.

Komentarz

• ziutsane
                              RS
                              • 2007
                              • 2376

Powiem tak albo rybki albo akwarium w tej kasie takie rzeczy tylko w Erze
                              Ja u siebie postawilbym na jakosc ale Twoje auto wiec Twoj wybor

Komentarz

• jaro_trn
                                Classic
                                • 2010
                                • 35

wiem że mój wybór ale według zasady g dasz g masz dlatego tak jak pisaleś zrobie przód a jak bedzie przypływ gotówki pomyśle nad resztą

Komentarz

• ziutsane
                                  RS
                                  • 2007
                                  • 2376

No i to rozumiem warto poczekac
                                  Ja swoj przodzik kompletowalem z 3 lata i rozne sprzety sie przwinely przez skode wkoncu znalazlem to czego szukalem. Teraz tylko jeszcze malutkie poprawki w strojeniu, dokonczenie instalacji i mozna jezdzic i sie cieszyc milym plumkaniem w aucie
                                  Dlugo jezdzilem z wooferami przycietymi na 45 Hz bez suba i powiem Ci ze dawalo rade

Komentarz

Pracuję...